Ymmärrys energiatehokkuuden merkityksestä ympäristöasioihin lisääntyy vauhdilla. Uusittu rakennusten energiatehokkuusdirektiivi kehottaa edistämään energiatehokkuutta sekä uusissa että jo olemassa olevissa rakennuksissa. Lasipinnat ovat rakennuksen huonoimmin eristäviä rakenneosia, joten ison askeleen energiatehokkuuden suuntaan voi vanhassakin talossa ottaa ikkunanvaihdolla. Niiden läpi kulkeutuvan hukkaenergian määrä on viimeisimmillä tuotantomenetelmillä valmistetuissa ikkunoissa vain kolmannes verrattuna 1970-luvulla ja sitä ennen tuotettuihin ikkunoihin. 1970-luvun kaksilasisten ikkunoiden U-arvo on noin 2,7 W/m2, ja vielä 1990-luvun kolmilasistenkin 1,7 W/m2, kun nykyisissä argon-kaasulla täytetyissä selektiivilaseissa U-arvo asettuu  välille 1,0–0,7 W/m2.

 

Karelia-ikkunoilla ympäristökysymykset ovat olleet mukana alusta asti. Pohjois-Karjalan ympäristöolosuhteet ovat aikaansaaneet kehitystä joka perustuu paitsi lämpimien sisätilojen myös luonnon arvostukseen. Energiaa säästävien tuotteidemme ohella olemme kiinnittäneet erityishuomiota tuotantomenetelmiemme ympäristövaikutuksiin. Vuonna 1991 perustettu Karelia-ikkunat on alusta asti käyttänyt tuotannossaan vesiohenteisia maaleja ja sittemmin kehittänyt mm. maalihukan minimointiin tähtääviä ratkaisuja. Myös maalausprosessissa käytettävä lämmin ilma otetaan talteen ja hyödynnetään muiden tilojen lämmityksessä. Tämän lisäksi karmien valmistuksessa syntyvät sahanpurut toimitetaan energiakäyttöön ja muut valmistusjätteet kierrätykseen.

Rakennusten osuus energiankulutuksesta on eurooppalaisella tasolla 40 % kaikesta energiankulutuksesta. Tätä vähentämään on syntynyt uusittu energiatehokkuusdirektiivi, jonka toimilla pyritään saavuttamaan 5-6 % vähennys hiilidioksidipäästöissä vuoteen 2020 mennessä.  Katso lisätietoja asetuksesta ja kansallisista säädöksistä ympäristöministeriön sivuilta.

 

 

 

Tee oma ekotekosi nyt, sillä sinä hyödyt siitä keikkein eniten. Energiatehokas
ikkunavalinta ei näy pelkästään lämmityslaskussa, vaan parantaa elämänlaatua kokonaisvaltaisesti. Voimme lämpimästi suositella sinulle Karelia-Ikkunoita!

Tutustu tästä ikkunamalleihimme >

Minkätahansa niistä valitsetkin, teet ekologisen ja kestävän valinnan.

Ota yhteyttä lähimpään edustajaan >

Edustajamme auttavat sinua oikeanlaisten ikkunoiden valinnassa.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä >

Ikkunahankintani on ajankohtainen ja haluan, että edustaja ottaa minuun yhteyttä.